Zeven eigenschappen in 6 minuten
27 maart 2021 
1 min. leestijd

Zeven eigenschappen in 6 minuten

Ze is piepklein en brengt zeven eigenschappen in 6 min in het praktijk. Hoe waardvol kan een schattige filmpje zijn!

Piper heeft de hoofdrol in een Pixar animatie filmpje. De piepkleine strandloper ontdekt dat het vinden van voedsel zonder de hulp van mama niet zo eenvoudig is als ze dacht. Het thema is “je angsten overwinnen zodat je op eigen benen kunt staan”. Een verhaal waar iedereen, jong en oud, zich mee kan identificeren. Haar uitdagingen zijn zo herkenbaar! Daarom zorgt haar overwinning voor euforische beelden waar je hart van gaat smelten.

piper-karakter eigenschappen

Wat is er leuker dan een Disney Pixar filmpje als (levens)les

In dit 6 minuten filmpje komen er voor maar liefs 7 karakter eigenschappen in beeld. Ik gebruik het iedere jaar opnieuw. Zo heb ik in de loop der jaren een verzameling aan werkvormen die ik als een werkboek heb gebundeld. Met allerlei leuke activiteiten voor thuis of in de klas.

Uit ervaring weet ik nu ook dat je het filmpje zelfs 3 keer kunt inzetten. Met steeds een nieuwe leuke opdracht uit het werkboekje.
Nieuwsgierige kinderoogjes ontdekken allerlei leuke details erin, maar het grootste voordeel die je uit herhaling haalt, is dat het vogeltje voor hun tot leven komt als een rol model. Mits je het goed inzet met doelgerichte en onderzoekende vragen.

Piper wordt dan een nieuwe referentie waarop je een kind op andere momenten eraan kunt herinneren. Je ziet dan het kind opbloeien! Geweldig hé? dat het zo’n schattige vogeltje zo leerzaam kunt zijn!

Absoluut en aanrader! voor opgroeiende kinderen of om te buigen naar jouw methode of coaching.

Dan kun je meeluisteren over hoe je in 3 stappen het meeste voordeel uit het filmpje kunt halen, welke 7 eigenschappen erin zitten en ik bespreek de werkbladen. Het werkboekje kun je dan ook direct downloaden om te gebruiken.

Lijkt het je leuk?  Het is maar voor een half uurtje en je krijgt:

  • Waardevolle tips over hoe je het juiste moment creëert
  • Suggesties over hoe je het verhaal in 3 stappen kunt inzetten
  • Overzicht van 7 eigenschappen die kinderen kunnen gebruiken
  • Downloadbare werkbladen ter inspiratie
  • Tips hoe je Piper kinderen helpt ter ondersteuning van hun leerproces

Meer leuke online lessen en werkvormen

Over de schrijver

Ik ben opgegroeid in chaos met grote C. Daarom ben ik keer op keer getuige geweest van drastische. soms pijnlijk en altijd onbegrijpelijke keuzes die mensen kunnen maken! Zo werd “Waarom gedragen we ons zoals we ons gedragen?” mijn levensvraag. Nu 30 jaar later, na talloze studies, trainingen, boeken, toepassen en uitproberen, kan ik het omvatten! Eigenlijk is het niet zo ingewikkeld… dit kun jij ook!

Reactie plaatsen

Wil je 10x tijdwinst met kant en klare voorbeelden, tips en werkvormen?