Hoe doorbreek je de angst om keuzes te maken
21 april 2021 
1 min. leestijd

Hoe doorbreek je de angst om keuzes te maken

>>> Opname van de Webinar terugkijken?  zie hieronder

Keuze vaardigheid? vroeg Esther met een diepe zucht. “Soms heb ik het gevoel dat ik zelfs weinig invloed heb op de keuzes van mijn eigen kind..” zei ze, “.. laat staan op de keuzes van de cliënten die naar mijn praktijk komen.”

Ze belde enthousiast over haar waardevolle ervaring toen ze het filmpje van Piper met een client had bekeken en besproken. Ook over haar zoon en hoe hij zijn inzicht zo mooi had geformuleerd. Maar op mijn vraag reageerde ze verbaast. Nee ze was er niet bij stil gestaan dat het direct te maken had met de vaardigheid van ‘keuzes maken’.

angst-_karakter

Gek is dat. In theorie zijn we volkomen bewust dat onze keuzes een grote invloed hebben op ons leven, zowel op korte als op lange termijn. Maar in praktijk gaan we vanuit dat iedereen het gaandeweg uit zichzelf leert om ermee om te gaan. We komen pas in actie als er een echte probleem of angststoornis ontstaat.

Maar als ons leven een onophoudelijke lange keuzes proces is, laten we als professionals samen van gedachten wisselen over bevorderen ervan. Want ‘keuze maken’ is gewoon een vaardigheid die we ze kunnen aanleren.

Hoe ontstaat zo’n keuze angst? 

Sommige dagelijkse keuzes kunnen zelfs een bron zijn van onrust en een knoop in je maag. Als dat voortdurend in je systeem blijft zitten, kan het makkelijk uitgroeien tot angst bij het maken van keuzes. In deze webinar deel ik een paar inzichten over hoe ontstaat zo’n gevoel?  en nog belangrijker, hoe doorbreek je die angst?   Ik leg nadruk op 3 belangrijke redenen hoe angst kan ontstaan, en besspraak 4 concrete manieren om het te doorbreken.  Met een persoonlijke ervaring en heel veel tips!

Keuze webinar terug kijken

Hier kun je de replay van de webinar terug kijken. Ik ben erg benieuwd naar je reactie..

Heb je Karakter zoektocht al eigenlijk gezien?  Ik weet zeker dat je het waardevol vindt! Het is de mini training, eigenlijk een groepsontdekkingsreis om samen in 4 weken 4 eigenschappen uit te werken!

Over de schrijver

Ik ben opgegroeid in chaos met grote C. Daarom ben ik keer op keer getuige geweest van drastische. soms pijnlijk en altijd onbegrijpelijke keuzes die mensen kunnen maken! Zo werd “Waarom gedragen we ons zoals we ons gedragen?” mijn levensvraag. Nu 30 jaar later, na talloze studies, trainingen, boeken, toepassen en uitproberen, kan ik het omvatten! Eigenlijk is het niet zo ingewikkeld… dit kun jij ook!

Reactie plaatsen

Wil je 10x tijdwinst met kant en klare voorbeelden, tips en werkvormen?