generatie met karakter

Vida Niazian

Bouwen aan een generatie met Karakter!

vida-niazian-1

Hi, ik ben Vida en hierboven lees je mijn levensmissie. Ik weet zeker dat het ook deels jouw missie is! Jij en ik, werken met mensen, we zetten ons in door onze kennis en ervaring door te geven. Mensen bloeien door mensen. We hebben de mooiste baan van de wereld!

Maar makkelijk is het niet! Soms is het zelfs erg frustrerend. Ik ben keer op keer getuige geweest van drastische, soms erg pijnlijke en vaak onbegrijpelijke keuzes die mensen kunnen maken! Zo werd "Waarom gedragen we ons zoals we ons gedragen?" mijn levensvraag. Nu 30 jaar later, na talloze studies, trainingen, boeken, toepassen en uitproberen, kan ik het omvatten! Het antwoord is eigenlijk niet zo ingewikkeld! 

10 jaar

Toonaangevend in Karaktervorming

1200+

Traningen gegeven

750+

Kinderen begeleid

Persoonlijke noot

Ik ben opgegroeid in Iran tijdens de revolutie, een periode waarin de levensstandaarden en het gedrag van de mensen zwaar onder druk kwamen te liggen. Rechtvaardigheid en betrouwbaarheid werden vage begrippen. Met onbegrip stelde ik de volwassenen telkens vragen naar hun motieven waarom ze tot hun nieuwe drastische keuzes kwamen. Maar voor deze keuzes, vaak gedreven door emoties, bleek zelden een logische verklaring te zijn. Ik leerde wel dat je de 'keuzes’ niet aan het lot kon toeschrijven, de keuze is altijd aan jou! 


Intussen veranderde ons leven al snel in overleven door voortvluchten.…

Toen ik 10 jaar was begon de achtjarige oorlog, een periode waarin je van niets en niemand meer zeker was, de enige stabiliteit die nog over was, was je zelf. Als gevestigde orde onzeker is geworden en waarden in twijfel zijn geraakt, ontmoet je de ware aard van de mensen om je heen. 


Ik voelde me aangetrokken tot die mensen, gewone mensen, die een onuitputtelijke kracht bleken te hebben. Ze spraken met woorden die zo doordrongen waren van vertrouwen en rechtvaardigheid, welke je onmiddellijk rust en veiligheid konden bieden. Ze werden mijn rolmodellen. Zelfs tijdens de levensbedreigende periode als vluchteling, in verschillende landen, ben ik bijgestaan door hun reflecterende visie op het leven.

Ik ben opgegroeid in chaos met grote C. Ik ben gevormd, gebroken, opgeknapt, afgebrand en weer herrezen. Ik heb zo veel geluk gehad en ik heb zo veel kunnen leren. Meer dan helder is in mijn hart het besef gegraveerd dat niet de omstandigheden, maar je karakter je lot bepaalt. Ongeacht waar je leeft, wat je hebt en met wie je bent…


Maar niet iedereen heeft de kans gehad om deze vormende kracht te ondervinden. Daarom ben ik ontzettend gemotiveerd om het door te geven. Samen kunnen we de komende generatie behoeden voor veel onbegrip en verdriet. Tegelijkertijd kunnen we ze leren hoe ze wijze en gevoelige keuzes kunnen maken, voor hunzelf, hun omgeving en de wereld. We kunnen hiermee samen bouwen aan een generatie met opzettelijk goed gedrag!

Karakter educatie 

Vida Niazian

Met mijn kleurrijke levenservaring en verhalen inspireer ik je omom anders naar je eigen keuzes te kijken. Ik vertel vanuit mijn eigen ervaringen, gebreken en pijn maar ook de kansen, inzichten en geluk met aanstekelijke passie. Mijn verhalen gaan altijd over de mensen, wat ze voelen, wat ze denken en wat ze doen.  Dat overstijgt de grens van werk en privé.


Karakter is hoe je hart denkt. Als het hart anders leert denken, het gedrag zal volgen. 

De kennis en technieken die ik geleerd heb, bieden zeker ook jou waardevolle tools voor het vormen van gedrag, creëren van vertrouwen, omgaan met veranderingen en tegenslag en het bereiken van succes in de meest brede zin.  Jij leert hoe je het gedrag positief kunt beïnvloeden. Je kunt beter inzien wat mensen beweegt en hoe je hun eigen zelf-organiserend vermogen kunt vergroten. 


Je leert sneller en betere oplossingen voor gedragsproblemen. Bovendien leer je te voorkomen dat het ten koste gaat van jouw energie en welzijn. 


Ontdek het zelf! Nodig mij uit om mijn verhaal te delen of check mijn online trainingen.

Lezingen

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Lezingen

over karakter en gedrag

Ik vertel vanuit mijn eigen ervaringen, gebreken en pijn maar ook de kansen, inzichten en geluk met aanstekelijke passie. 


Ik maak daarvoor gebruik van inzichtenen uit o.a. psychologie, pedagogiek, sociologie en psycho-fysiologie & Hartcoherentie.

Kinder workshops

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Workshops

Karaktervorming

Bijvoorbeeld Karakter en verhalen. Kinderen houden van verhalen. Met een doordacht verhaal als rode draad kun  je de kinderen meenemen in een leerzaam avontuur waarin ze stap voor stap kennismaken met een nieuwe karakter eigenschap. Ze leren veel over zichzelf in relatie met anderen.

Trainingen

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Trainingen

Studiedagen en workshops

“Haar enthousiasme en passie is zeer aanstekelijk en geeft moed! Ze biedt een mix van boeiende inzichten en pakkende voorbeelden in een interactieve vorm, waardoor haar boodschap goed blijft hangen.”


Directeur basisschool, Zoetermeer

Karakter lessen in de klas

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Karakter lessen

workshops in de klas

Voor volledige ontplooiing moeten kinderen zich kunnen ontwikkelen in zowel hun kennis als hun karakter. 


Samen met school verrijken we de curriculum met leermogelijkheden voor karaktereigenschappen als geduld, doorzetting en verantwoordelijkheid.