arrow_drop_up arrow_drop_down

Dankbaarheid in de klas

Dankbaar voor de dingen die er wel zijn, voor de mensen om je heen, gezondheid, een knuffel, een lach en vriendelijke groet. Het klinkt logisch, bijna vanzelfsprekend. Terwijl het ontzettend krachtig is, zelfs zo krachtig dat het je leven kan veranderen.  Maar hoe vaak nemen we de tijd om het te bespreken met kinderen? Dankbaarheid kun je leren.

**In de maand januari ontvang je deze ebook gratis! zie hieronder**

Een eenvoudige les in dankbaar zijn

De maand december staat voor veel kinderen in het teken van verlanglijstjes en cadeau’s. Steeds meer steeds gekker. Met andere woorden hebbe hebbe hebbe.

Daarom wil ik je uit nodigen om in de maand januari, aandacht te besteden aan de eigenschap dankbaarheid. Kinderen helpen oefenen met dankbaar te zijn voor wat ze al hebben, ook voor waardevolle dingen in het leven die niet te koop zijn!

Kracht van Dankbaarheid

Ervaren van dankbaarheid geeft vertrouwen, optimisme, tevredenheid en innerlijke rust. Het maakt ons socialer, vriendelijker en gelukkiger. Dankbaarheid heeft een bewezen positieve invloed op karaktervorming. Aandacht voor dankbaarheid heeft ook een merkbare positieve invloed op de sfeer van de klas; ervaar het zelf met deze les!

In deze gratis werkvorm vind je:

  • Lesoverzicht met 4 verschillende activiteiten
  • PowerPoint pagina’s ter ondersteuning van de uitleg in de klas
  • Printbare bijlagen

Je kan de les in 15 minuten doen maar als je wilt kun je met aanvullende suggesties uren aan besteden. Ik ervaar het altijs als ‘hartverwarmend’! Dat voelen de kinderen ook. Wil jij ook deze werkvorm? Laat het mij weten. 

In de maand januari ontvang je deze ebook bij “Abonneren op deze blogs”.

Klik hieonder op de rode knoop en geef je email door waarop je dit ebook wilt ontvangen!

Reactie plaatsen

Wacht! als je niet uitkijkt, blijf je maar lezen.. Kom nu in Actie!

Phoenix WebsitePhoenix Website