Dankbaarheid in de klas
01 januari 2020 
in Blog
1 min. leestijd

Dankbaarheid in de klas

Dankbaar voor de dingen die er wel zijn, voor de mensen om je heen, gezondheid, een knuffel, een lach en vriendelijke groet. Het klinkt logisch, bijna vanzelfsprekend. Terwijl het ontzettend krachtig is, zelfs zo krachtig dat het je leven kan veranderen.  Maar hoe vaak nemen we de tijd om het te bespreken met kinderen? Dankbaarheid kun je leren.

Een eenvoudige les in dankbaar zijn

De maand december staat voor veel kinderen in het teken van verlanglijstjes en cadeau’s. Steeds meer steeds gekker. Met andere woorden hebbe hebbe hebbe.

Daarom wil ik je uit nodigen om in de maand januari, aandacht te besteden aan de eigenschap dankbaarheid. Kinderen helpen oefenen met dankbaar te zijn voor wat ze al hebben, ook voor waardevolle dingen in het leven die niet te koop zijn!

Kracht van Dankbaarheid

Ervaren van dankbaarheid geeft vertrouwen, optimisme, tevredenheid en innerlijke rust. Het maakt ons socialer, vriendelijker en gelukkiger. Dankbaarheid heeft een bewezen positieve invloed op karaktervorming. Aandacht voor dankbaarheid heeft ook een merkbare positieve invloed op de sfeer van de klas; ervaar het zelf met deze les!

In deze gratis e-book van 51 pagina's vind je:

  • Lesoverzicht met 14 verschillende activiteiten!
  • PowerPoint pagina’s ter ondersteuning van de uitleg in de klas
  • Printbare bijlagen

Je kan de les in 15 minuten doen maar als je wilt kun je met aanvullende suggesties uren eraan besteden. Ik ervaar het altijd als ‘hartverwarmend’! Dat voelen de kinderen ook. Wil jij ook deze werkvorm? Laat het mij weten.   Of abonneer je op mijn blog en ontvang als mijn dank, direct het ebookje in je mail!

Over de schrijver

Ik ben opgegroeid in chaos met grote C. Daarom ben ik keer op keer getuige geweest van drastische. soms pijnlijk en altijd onbegrijpelijke keuzes die mensen kunnen maken! Zo werd “Waarom gedragen we ons zoals we ons gedragen?” mijn levensvraag. Nu 30 jaar later, na talloze studies, trainingen, boeken, toepassen en uitproberen, kan ik het omvatten! Eigenlijk is het niet zo ingewikkeld… dit kun jij ook!

Reactie plaatsen

Wil je 10x tijdwinst met kant en klare voorbeelden, tips en werkvormen?