arrow_drop_up arrow_drop_down
9 januari 2017 
in Blog

Dankbaarheid in de klas

Dankbaarheid voor de dingen die er wel zijn, voor de mensen om je heen, voor je leven. Het klinkt logisch, bijna vanzelfsprekend. Terwijl het zo krachtig is dat het je leven kan veranderen.

Een eenvoudige les in dankbaar zijn

De maand december staat voor veel kinderen in het teken van verlanglijstjes en cadeau’s. Steeds meer steeds gekker. Met andere woorden hebbe hebbe hebbe.

Daarom wil ik je uit nodigen om in de maand januari, aandacht te besteden aan de eigenschap dankbaarheid. Kinderen helpen oefenen met dankbaar te zijn voor wat ze al hebben, maar ook voor waardevolle dingen in het leven die niet te koop zijn!

Kracht van Dankbaarheid

Ervaren van dankbaarheid geeft vertrouwen, optimisme, tevredenheid en innerlijke rust. Het maakt ons socialer, vriendelijker en gelukkiger. Dankbaarheid heeft een bewezen positieve invloed op karaktervorming. Aandacht voor dankbaarheid heeft ook een merkbare positieve invloed op de sfeer van de klas; ervaar het zelf met deze les!

In deze gratis werkvorm vind je:

  • Lesoverzicht met 2 verschillende activiteiten
  • PowerPoint pagina’s ter ondersteuning van de uitleg in de klas
  • Printbare bijlagen in verschillende kleuren

Je kan de les in 15 minuten doen maar als je wilt kun je er ook een uur aan besteden. Wil jij ook deze werkvorm? Laat het mij weten.

Over de schrijver

Ik ben opgegroeid in chaos met grote C. Daarom ben ik keer op keer getuige geweest van drastische. soms pijnlijk en altijd onbegrijpelijke keuzes die mensen kunnen maken! Zo werd “Waarom gedragen we ons zoals we ons gedragen?” mijn levensvraag. Nu 30 jaar later, na talloze studies, trainingen, boeken, toepassen en uitproberen, kan ik het omvatten! Eigenlijk is het niet zo ingewikkeld… dit kun jij ook!

Reactie plaatsen

Wacht! als je niet uitkijkt, blijf je maar lezen.. Kom nu in Actie!

Phoenix WebsitePhoenix Website