karakterwijzer

Wil je een authentiek en gewaardeerd

Onderwijzer |  Opvoeder |  Begeleider  | Coach

worden waar kinderen op vertrouwen

en met respect naar luisteren?

Voel je als een ervaren professional

soms ook die onmacht ..

.. dat je WEET dat je ze KAN helpen,

maar NIET tot ze kan doordringen?

Wil jij LEREN hoe je 

> ze nieuwsgierig en leergierig in actie zet?

> ze eigenaarschap geeft voor hun eigen leerproces?

> hun vertrouwen kan winnen?

Check eerst hier de missvatting van ervaren professionals:

vida-_karaktervorming

Karaktervorming in 1 dag

30 september   |   Intensive studiedag  


Leer de basisprincipes in 1 dag!

en ontvang alle tools van de 4-daagse training

Karakter wijzer 7

Hoe goed ken jij jezelf?

Als je kinderen, je groep of je client wilt leren om gemotiveerd, betrokken en actief eigenaarschap te nemen over hun eigen leer- en groeiproces, dan is het noodzakelijk om ze te kunnen begeleiden in zelfkennis en zelfevaluatie. 


Daarom is het ook cruciaal als je andere mensen begeleid, coacht of traint, dat je zelf nadrukkelijk inzicht hebt in je eigen karaktervorming.

 • Hoe ben jij gevormd tot wie je nu bent? 
 • Welke eigenschap heb je scherp ontwikkeld? Eigenschap die nu jouw keuzes en voorkeuren domineert?
 • Welke eigenschappen heeft bij jou nog geen ruimte gehad om te ontplooien?


Dit zelfinzicht is niet alleen onmisbaar over hoe anderen jou waarnemen. Het kleurt ook de lens waarmee jij de ander ziet en oordeelt. Met karaktervorming leer je jezelf en andere beter begrijpen, om daaruit ook beter te kunnen begeleiden!

Karakter wijzer 6

De dag dat je je kleur ontdekt..

... op die dag dat je jezelf anders begrijpt, met dieper begrip in je karakter, weet waar je kracht zit, je meest ontwikkelde eigenschap, dan weet je, voel je, dat dit je leven gaat veranderen.

Ik heb het voorrecht gehad om samen te werken met honderden professionals wie door diepe begrip van hun eigenschappen, een shift hebben gemaakt in hun werk. Ze verspillen veel minder tijd en energie omdat ze in staat waren om een bron van motivatie te worden voor mensen waar ze mee werken, en in staat om vertrouwen te geven en te krijgen. 


Zo heb ik de "Karakterwijzer" ontwikkeld om ze binnen 10 minuten te laten zien welke eigenschap hun keuzes domineert. 

Daarmee kan jij ook ontdekken hoe jij overkomt bij een ander.  Dat is bepalend of je hun vertrouwen kan winnen, waardoor ze jouw ondersteuning aanvaarden.  Het is de mate van bereidheid en respect om naar jou te luisteren en jouw richtlijnen volgen.

Hoe krachtig is dat als je je eigen eigenschappen kent en weet hoe je de ander ook inzicht geeft in zijn of haar eigenschappen. Deze connectie tussen twee karakters die elkaar ontmoeten is de basis voor verbinding. Jij kan dit leren beïnvloeden!  

Hoeveel  kun  jij  in  1 dag  leren? 

Daag jezelf uit op studiedag "KARAKTERVORMING IN 1 DAG"

Studiedag karaktervorming 12

Intensieve studiedag
'Karaktervorming in 1 dag'

Leer de basisprincipes in 1 dag en ontvang ALLE tools van de 4-daagse training.

Zo word je in 4 stappen Karakter Wijs  (:

 

 • 1. Ontdek met Karakterwijzer jouw top 3 eigenschappen. Leer in 1 dag alle bewezen basisprincipes rondom karakter, persoonlijkheid, talent en veel meer


 • 2.  Oefen met 4D-methode om uit te vinden wat de kracht, valkuilen en leer mogelijkheden zijn van jouw eigen dominante eigenschap (en de eigenschappen van de mede cursisten)


 • 3. Leer over 5 categorieën van karaktereigenschappen met SPIER methode. Ontdek hoe je 'ruggengraat' kan versterken van kinderen en volwassenen


 • 4. Leer hoe je eenvoudig karaktervorming kan inbedden in jouw aanpak om kinderen, je groep of je cliënten beter te kunnen begeleiden. 
kleur van je karakter

B o n u s

Om je echt op weg te kunnen helpen, ontvang je ook  een licentie om Karakterwijzer te mogen inzetten in jouw werk!! 


Bedenk hoe krachtig het zou zijn als je, als onderdeel van jouw eigen aanpak, kinderen, je groep of je cliënten kan helpen om hun dominante eigenschap te ontdekken en onder jouw begeleiding anders te benutten!

Stel je voor dat je ze kan laten zien waar hun kracht zit, hoe ze hun kracht kunnen inzetten om beter te leren, om te groeien, groter te worden dan hun problemen! 

Wow!  Ik kom ook!
Studiedag karaktervorming 20

Beloofde:

 meer betekenisvolle interacties, meer plezier

  meer vertrouwen, meer resultaat

Ervaring van eerder deelnemers

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Lenneke van de Westelaken

Leerkracht Obs de Koningslinde en mindfulness (kinder)trainer

Vida heeft mij persoonlijk erg geïnspireerd met haar levensverhaal en haar manier van kijken naar het onderwijs. Samen met Vida heb ik een training mogen geven aan leerkrachten/ouders waarvan ik zelf ook nog veel geleerd heb. Hierin zag ik Vida als mijn mentor. Vida heeft heel veel kennis over Karaktereducatie welke zij met humor en enthousiasme over kan brengen. Een aanrader dus om Vida je te laten inspireren en informeren, want karaktereducatie is op veel scholen nog de “missing link”
Ms. Nameless
Add Your Stars

Adrie Gloudemans Verhalenverteller, Storyteller

Vida vertelt vanuit haar hart. Dat levert verhalen op die de ander in het hart kunnen raken. Het enige wat je hoeft te doen is je eigen hart openstellen.


Ms. Nameless
Add Your Stars
Petra van Leeuwen Petra van Leeuwen 

Alle werkgevers van Nederland, een gezonde relatie met hun werknemers.

Wat een geweldig verhaal! Vida heeft voor ons gesproken op een evenement over "de relatie met je werknemer". Het verhaal van Vida maakt indruk. Dat staat vast. Alleen de wijze waarop Vida het overbrengt, recht uit het hart. Dat raakt. Dat raakt van mens tot mens, en dat was precies waarom de bijeenkomst er was. Echt in contact zijn met elkaar! Top Vida, dank je wel dat je dit verhaal vol overgave hebt gebracht bij ons aan zee!Ms. Nameless
Add Your Stars

Samen kunnen we kinderen leren hoe ze wijze en rechtvaardig keuzes kunnen maken voor zichzelf, voor hun omgeving en voor de wereld.

Zo waardevol, ik doe mee!
Karaktervorming

Karakterwijs In 1 dag

Alles wat je moet weten over karakter en basis stappen van het karakter vormingsproces.

Karaktervorming

Gebruiksklare tools

Binnen 1 dag alle tools, instructie en voorbeelden om volgende dag al mee te kunnen beginnen.

Karaktervorming

Je eigen Karaktertest!

Ontvang een licentie om karakterwijzer om te mogen gebruiken voor in jouw praktijk!

Wat gaan we op de studiedag doen?

Blok 1: Speeddate met jouw karakter

Verrassend kennis over Jouw dominante eigenschap met Karakterwijzer

I)  Vul Karakterwijzer in (10 minuten) en ontdek jouw dominante eigenschap

II) Hoe gebruik je jouw eigenschap op een nieuwe manier? Wat zijn jouw grootste valkuilen om te vermijden? Wat is de invloed op je prestaties, relatie en je gezondheid?  

Blok 2: Word onmiddellijk beter in wat je doet

Vertaal nieuw kennis naar jouw aanpak met 4D-methode

Hoe maak je meetbare verschil in de opvoeding, onderwijs, sport of zorg? Hoe vorm je mens en zijn gedrag effectief van binnenuit!  Hoe pas je karaktervorming in je huidige aanpak? Incl. Praktische oefeningen met 4D-methode en persoonlijke aanbevelingen

Blok 3:  Hoe train je hun spier van karakter?

Leer hoe je hun ruggengraat kan versterken met SPIER methode

Sterk hun ruggengraat om jouw begeleiding te kunnen dragen. Hoe help je ze om hun karaktereigenschappen in balans te ontwikkelen? Hoe begeleidt je kinderen, je groep of je cliënten met Karakterwijzer?  Hoe begeleid je ze om resultaten te behalen die een leven lang meegaan?

Blok 4: Morgen wordt alles beter :)

Wat is de snelste manier om morgen te starten als je weer op je werk bent?  Hoe ga je om met minder ontwikkelede eigenschappen om?  Plus overzicht van een paar gebruiksklare tool en handleidingen. En wat moet je absoluut niet vergeten!! 


 Omdat we in kleine groepen werken, heb je ook volop kans om jouw eigen ervaringen te delen en te leren van ervaringen van anderen. We stemmen ook af over wat jij nog nodig hebt en hoe karakter community jou daarbij verder kan ondersteunen.

6 redenen om er bij te zijn

Studiedag karaktervorming 11

Krijg meer autoriteit

Voeg karakter toe, leg basis voor een diepe verbinding, win vertrouwen en wordt geliefd, gewaardeerd en bewonderd door kinderen en je collega's! 
Studiedag karaktervorming 4

Bespaar Tijd

Leer de basisprincipes van vorming om geen tijd en energie meer te hoeven verspillen. Geniet van alle tools die direct inzetbaar zijn.
mijn-klas Vida Niazian

Breng meer geluk

Leer hoe je nog sneller betekenisvolle relatie kan bouwen met kinderen/mensen waar je mee werkt. Ontdek dan het grote VERSCHIL!
Studiedag karaktervorming 14

Bouw relaties op

Ontmoet andere gepassioneerde begeleiders, onderwijzer, opvoeders en coaches en bouw relaties op voor samenwerkingen die jarenlang meegaan.
Studiedag karaktervorming 13

Meer impact 

Je leert ze karaktereigenschappen voor het leven! De gevolgen van jouw lessen kunnen een erfenis worden die generaties lang meegaat!
Studiedag karaktervorming 0

Heerlijk dagje uit!

Dit wordt een dag om niet te vergeten! Een dag vol plezier, levensverhalen, bezieling, mooie ontmoetingen met uitgebreide lunch langs het water en Live muziek! 

Studiedag 30 sep

op een geweldige locatie!

Vrijdag 30 september 2022

+Licentie 'Karakterwijzer'

10:00   |  18:00

Inclusief drankjes, hapjes en lunch

Conferentiecentrum

DEKKER |  Scheglaan 12 | 2718 KZ |  Zoetermeer

Jij vormt kinderen, ik vorm jou!

Gedrag van een mens is een complex materie. Daarin is karakter de motivatie achter wat we voelen, denken en doen. Dat is ook precies het proces waarop we wel direct invloed op hebben!


Hoe geweldig zou het zijn als weet hoe je dit proces kan beïnvloeden en begeleidden? Als je weet hoe je een andere denkt, welke eigenschappen dominant zijn ontwikkeld en hoe hij of zij relaties opbouwt en informatie verwerkt. Ik vind het zo fascinerende proces!  Met hart en ziel zal ik de basis aan jouw overdragen op onze praktische studiedag!  Wil je meer weten over mij?   Je kunt je vragen mij altijd ook mailen. 

Studiedag karaktervorming 1

€ 399,-

€ 275,-

Ticket intensieve studiedag

"Karaktervorming in 1 dag"

 • Toegang tot de studiedag op 30 september 2022 
 • Gratis deelname aan 'Karakterwijzer' ter waarde van €124,-
 • Bonus: persoonlijke link om 'Karakterwijzer' te mogen toepassen
 • Inloop vanaf 9.30 uur, studiedag 10:00 uur tot 18:00 uur
 • Inclusief uitgebreide lunch, drankjes en hapjes
 • Gratis parkeren


Beslis snel! Er is helaas beperkt ruimte beschikbaar voor alle geintreseerden :\

 • Kun je 30 september niet? 

  Profiteer nu van de zomer korting prijs! 

  Je ticket blijft geldig voor de volgende studiedagen in nov en januari  

  FAQ Studiedag

  Voor wie is de studiedag bedoeld?

  De intensieve Studiedag is bedoeld voor iedereen die rondom opgroeiende et kinderen werkt (en leeft!)
  Het gaat je enorm helpen als je direct met kinderen werkt als leerkracht, IB-er, sportcoach, gedrag coach, kinderarts of pedagogische medewerker. Je krijgt tools en tips die je direct volgende dag al in kan zetten.

  Werk je met volwassenen? of professionals die met kinderen werken?
  Dan is de studie dag juist erg handig voor jou! Want je kunt de tools 1 op 1 gebruiken voor jouw klanten!
  Werk je als coach, begeleider of trainer in onderwijs, opvoeding, coaching of zorg, Dan garandeer ik je een leuke en leerzame dag!

  Ik heb al veel ervaring in werken met kinderen. Is er ook toegevoegde waarde voor mij?

  Als je al veel ervaring hebt, dan zul je de karaktervorming strategieën veel sneller en daadkrachtiger in praktijk kunnen brengen. Jouw impact met karaktervorming zal juist veel groter zijn!
  Want karaktervorming is niet een extra tool op je bordje, het gaat om het bijschaven van het bordje zelf!! Je verrijkt je eigen methode of handelwijze door karaktervorming daarin mee te nemen.

  Over welke leeftijd categorie van kinderen gaat het?

  De basis voor ons karakter leggen we in de eerste 12 jaar. Daarom ligt mijn focus op 4 tot 12-jarigen. Omdat mijn missie is om bijdragen aan een generatie met Goed Karakter!
  Maar ons karakter vormen we tot onze laatste adem! Karaktervorming proces stopt niet en is niet gebonden aan bepaalde leeftijd. Ik verzorg zelf lezingen, workshops en studiedagen in middelbare scholen, PABO, voor beleidsadviseurs, HR-personeel, ondernemers en bedrijfsleven.

  Wat is Karakterwijzer?

  Karakterwijzer is een krachtige zelfevaluatie die in minder dan 10 minuten, jou een persoonlijke analyse aanbidt. Je ontdekt wat jouw dominante eigenschap is, welke eigenschap ondersteund daaraan is. Plus de eigenschap die helemaal onderaan de lijst is beland. Je krijgt op de studiedag toegang om jouw top 3 te ontdekken.

  vida-_karaktervorming

  Karaktervorming in 1 dag

  30 september   |   Intensive studiedag  


  Leer de basisprincipes in 1 dag!

  en ontvang alle tools van 4-daagse training

  Ik kom ook!