Page content

Over mij

Over Vida

Ik ben een Karakteroloog met hart en ziel. Mijn deskundigheid is niet alleen opgebouwd uit talloze studies, trainingen en boeken, maar vooral uit de praktijk! Ik ben een onderzoeker, die samen met leerkrachten en leerlingen Karakter educatie onderzoekt, uitoefent en verder ontwikkelt.

Als Karakteroloog hou ik me bezig met positieve psychologie en analyse van karaktereigenschappen. En de samenhang van ons fysiologische en emotionele gezondheid met ons gedragsmotivaties. Mijn deskundigheid is het vertalen van grote concepten in praktische en eenvoudige activiteiten voor in de klas.

Wat ik voor jou kan doen?

Ik deel als inspirator praktische tips en slimme modellen met je, in mijn blogs en lezingen. Je kunt de tips vaak direct in de klas gebruiken.

Ik ondersteun je om de karakter educatie concreet toe te passen tijdens mijn studiedagen en trainingen. Je leert helder en eenvoudig het gedrag en de emoties van de leerlingen positief en duurzaam te beïnvloeden. Wat resulteert tot hogere prestaties in jouw klas.

Ik ontwerp ook lesmaterialen om je te helpen om te kunnen starten. Als je eenmaal de mindshift hebt gemaakt, heb je mij niet meer nodig. Ik ontvang regelmatig lesmatrialen die leerkrachten zelf hebben gemaakt en deel ik die weer met jou.

Honderden kinderen

In mijn workshops heb ik honderden kinderen geholpen met het ontwikkelen van hun karaktereigenschappen.

Het is een onbetaalbare ervaring als de ogen van een 8 jarige (met ADHD label) ziet glinsteren wanneer hij zegt dat hem gelukt is om geduldig te reageren! Dat hij de rest van het jaar de ambassadeur van geduld wordt. Je ogen schieten vol wanneer je hem tegen klasgenootjes hoort zeggen dat je met geduld ook je doorzettingsvermogen vergoot waardoor je beter je doelen uit de planning haalt..  Ik heb de mooiste baan van de wereld!

Persoonlijke noot

Ik ben opgegroeid in Iran tijdens de revolutie, een periode waarin de levensstandaarden en het gedrag van de mensen zwaar onder druk kwamen te liggen. Rechtvaardigheid en betrouwbaarheid werden vage begrippen. Met onbegrip stelde ik de volwassenen telkens vragen naar hun motieven waarom ze tot hun nieuwe drastische keuzes kwamen. Maar voor deze keuzes, gedreven door emoties, bleek zelden een logische verklaring te zijn.

Toen ik 10 jaar was begon de achtjarige oorlog, een periode waarin je van niets en niemand meer zeker was, de enige stabiliteit die nog over was, was je zelf. Als de verbeelding van zekerheid wegvalt, ontmoet je de ware aard van de mensen om je heen. Ik voelde me aangetrokken tot die mensen, gewone mensen, die onuitputtelijke kracht bleken te hebben. Ze spraken met woorden die zo doordrongen waren van empathie en rechtvaardigheid welke je onmiddellijk rust en veiligheid konden bieden. Zelfs tijdens de levensbedreigende periode als vluchteling, in verschillende landen, ben ik bijgestaan door hun reflecterende visie op het leven.

Ik heb zo veel geluk gehad en ik heb zo veel kunnen leren. Meer dan helder is in mijn hart het besef gegraveerd dat niet de omstandigheden, maar je karakter je lot bepaalt. Ongeacht waar je leeft, wat je hebt en met wie je bent… jij bent de enige sleutel tot je geluk en je succes in je leven!

Vida van der Knaap -Niazian

Contact

Heb je vragen?  Neem contact met mij op.

Je kunt mij ook vinden op:

 

background: rgba(255, 255, 255, 0.73);
Phoenix WebsitePhoenix Website